Őszi hétvégi programok az egész családnak

Ki mondta, hogy egy családi program nem lehet különleges?
Őszi hétvégi programok az egész családnak

Nem könnyű feladat mindig valami újdonsággal előállni, amivel a család minden tagjának kedvében tudunk járni. Különböző életkorú gyerekekkel egyenesen komoly kihívás az ilyesmi, de ne adjuk fel, mert nem lehetetlen!

A mozgás öröme

Az egyik legeslegjobb program a családi kirándulás. A természetet járva nem csak annak tiszteletére, de szeretetére is megtaníthatjuk a kicsiket, játszva könnyebben megy a tanulás nekik is. Teherbírásuktól függően érdemes a terepet kiválasztani, egy hosszabb út vagy nagyobb szintemelkedés rossz élménnyé teheti a kirándulást. Legyünk előrelátóak!

Igazi klasszikus, remek és szórakoztató választás a bringás túra. A gyerek bicikli már a legkülönfélébb méretekben beszerezhető, így akár a legkisebbek is felpattanhatnak a kétkerekűre, vagy akár a némileg biztonságosabb négykerekűre is. Nagy kaland a közös tanulás, akár egyetlen kör a háztömb körül is életre szóló emlék lehet, ha kellő odafigyelést tanúsítunk. Szedjünk közben színes leveleket, tekerjünk ki a játszótérre, de a cél lehet maga a bicajozás is. Persze a rutinosabbak kicsit hosszabb útra is benevezhetnek; néhány közbeiktatott pihenővel, akár egy éttermi kitérővel is, esetleg cukrászdai látogatással a gyerekek kedvence lehet.

Otthoni utazás külföldre

A világ megismerésének egyik módja, hogy sokat utazunk. Ennél némileg költséghatékonyabb és egyszerűbb útja, ha olvasunk, filmeket nézünk a távoli tájakról. Persze egy kisebb gyereket nehéz olvasásra bírni egy egész hétvégén keresztül, éppen ezért célszerű inkább máshogy megközelíteni a kérdést, és tematikus hétvégéket tartani! Összegyűjthetünk képeket az internetről, amiket együtt nézhetünk, de zenével is érdemes készülni, sőt, akár szavakat is tanulhatunk együtt. Persze a tanulás sem a legvonzóbb program önmagában, de ha finom ételekkel is, különleges fogásokkal, éttermi látogatással, rendeléssel, sütéssel-főzéssel kombináljuk az eddigieket, máris sokkal izgalmasabban hangzik.

Kapcsolódó cikkek

Mit kezdjünk a hasfájós babával?

Mit kezdjünk a hasfájós babával?

Gyakorlati technikák a megkönnyebbülésért

Mennyi szabadságra van szüksége a gyereknek?

Mennyi szabadságra van szüksége a gyereknek?

Nincs olyan nevelési módszer, amely minden szülő minden gyermekénél tökéletesen bevált recept lenne, ám néhány alapelvet azért jó betartani.

Szórakoztató és szívet melengető családi programok

Szórakoztató és szívet melengető családi programok

A szünetek azért is jók, mert ilyenkor minőségi időt tud együtt eltölteni a család.