Őszi hétvégi programok az egész családnak

Ki mondta, hogy egy családi program nem lehet különleges?
Őszi hétvégi programok az egész családnak

Nem könnyű feladat mindig valami újdonsággal előállni, amivel a család minden tagjának kedvében tudunk járni. Különböző életkorú gyerekekkel egyenesen komoly kihívás az ilyesmi, de ne adjuk fel, mert nem lehetetlen!

A mozgás öröme

Az egyik legeslegjobb program a családi kirándulás. A természetet járva nem csak annak tiszteletére, de szeretetére is megtaníthatjuk a kicsiket, játszva könnyebben megy a tanulás nekik is. Teherbírásuktól függően érdemes a terepet kiválasztani, egy hosszabb út vagy nagyobb szintemelkedés rossz élménnyé teheti a kirándulást. Legyünk előrelátóak!

Igazi klasszikus, remek és szórakoztató választás a bringás túra. A gyerek bicikli már a legkülönfélébb méretekben beszerezhető, így akár a legkisebbek is felpattanhatnak a kétkerekűre, vagy akár a némileg biztonságosabb négykerekűre is. Nagy kaland a közös tanulás, akár egyetlen kör a háztömb körül is életre szóló emlék lehet, ha kellő odafigyelést tanúsítunk. Szedjünk közben színes leveleket, tekerjünk ki a játszótérre, de a cél lehet maga a bicajozás is. Persze a rutinosabbak kicsit hosszabb útra is benevezhetnek; néhány közbeiktatott pihenővel, akár egy éttermi kitérővel is, esetleg cukrászdai látogatással a gyerekek kedvence lehet.

Otthoni utazás külföldre

A világ megismerésének egyik módja, hogy sokat utazunk. Ennél némileg költséghatékonyabb és egyszerűbb útja, ha olvasunk, filmeket nézünk a távoli tájakról. Persze egy kisebb gyereket nehéz olvasásra bírni egy egész hétvégén keresztül, éppen ezért célszerű inkább máshogy megközelíteni a kérdést, és tematikus hétvégéket tartani! Összegyűjthetünk képeket az internetről, amiket együtt nézhetünk, de zenével is érdemes készülni, sőt, akár szavakat is tanulhatunk együtt. Persze a tanulás sem a legvonzóbb program önmagában, de ha finom ételekkel is, különleges fogásokkal, éttermi látogatással, rendeléssel, sütéssel-főzéssel kombináljuk az eddigieket, máris sokkal izgalmasabban hangzik.

Kapcsolódó cikkek

Mit kezdjünk a hasfájós babával?

Mit kezdjünk a hasfájós babával?

Gyakorlati technikák a megkönnyebbülésért

Hogyan lábalj ki a szülés utáni depresszióból?

Hogyan lábalj ki a szülés utáni depresszióból?

A gyógyulás és a felépülés stratégiái

Szórakoztató és szívet melengető családi programok

Szórakoztató és szívet melengető családi programok

A szünetek azért is jók, mert ilyenkor minőségi időt tud együtt eltölteni a család.