Szórakoztató és szívet melengető családi programok

Az iskolában és az óvodában is gyakran van szünet. Ilyenkor a szülők is rendszerint szabadságot vesznek ki. Több ok miatt is. Az egyik az, hogy nincs, aki megoldja a gyerekek felügyeletét. A másik pedig az, hogy több időt töltsön együtt a család. Hiszen minél több időt vagyunk a gyerekeinkkel, annál szorosabb lesz az a bizonyos szülő és gyermek kapcsolat. Mutatjuk is, hogy milyen tevékenységekkel erősíthetjük meg ezeket a családi kapcsolatokat!
Szórakoztató és szívet melengető családi programok

Séta a természetben

A téli szünet akkor az igazi, ha hatalmas pelyhekben hullik a hó. Mi lehetne jobb egy-egy étkezés után, mint egy remek séta a közeli erdőben? A gyerekek biztos, hogy élvezni fogják, hiszen az erdőben lehet sétálni, fogócskázni és a természet hangjaira, rezdüléseire figyelni.

Aktívabb sporttevékenység az egész családnak

Amennyiben a család megunta az otthoni pihenést és valamilyen aktívabb, mozgalmasabb tevékenységre vágyik, akkor a családi korcsolyázás remek program lehet. Ha a tél fehér, vagyis a tájat hólepel fedi, akkor egy közös családi szánkózást is be lehet tervezni, a kisebbek pedig nagyon örülhetnek a hóember építésnek.

Kártya és társasjáték

A gyerekek nagyon várják már az ünnepeket a téli szünetben. Elsősorban az ajándékok miatt szeretik a karácsonyt, de a szülők, a közös családi együttlétekkel is elősegíthetik, hogy a gyermek, ne csak az ajándékok miatt várja izgatottan ezeket a csodálatos napokat. A gyerekek nagyon élvezik, ha nem egyedül kell a szobájukban játszaniuk, hanem a szülők is beszállnak a kártyacsatába, de egy jó társasjátékozás is összekovácsolja a családot.

Szilveszteri díszek készítése

Szilveszterre is lehet közösen készülni. A dekorációkhoz való anyagokat már az ünnepi tumultus előtt érdemes beszerezni. Ötleteket pedig az internetről lehet ellesni. Készíthetünk szilveszteri kalapokat, lakás dekorációkat, de akár még szilveszteri italokat is. A díszek készítése közben a család dalokat is énekelhet, vagy hallgathat. Remek program, az egyszer biztos!

Pihenés és wellness

A szünetet az otthonunktól távol is eltölthetjük. Rengeteg wellness szálloda várja akciós, családi csomagokkal a pihenni vágyó családokat. A szülőknek is jólesik egy kis feltöltődés, a gyerekek pedig egyenesen imádni fogják, ha a család ismét minőségi időt tud együtt eltölteni.

A karácsonyi filmek és a karácsonyi könyvek előtérben

Karácsonykor számtalan, remek, gyerekeknek való film közül válogathatunk. A közös tévénézés egy remek időtöltés, hiszen a család remekül szórakozhat és pihenhet a kanapén elterülve. A könyvolvasás is jó ötlet. Az ünnepi hangulatot fokozhatjuk, ha karácsonyi történeteket mesélünk együtt a gyerekkel. Semmi másra nincs szükség, csak arra, hogy a család letelepedjen a nappali puha szőnyegén és felváltva olvassanak egy-egy megható, karácsonyi mesét.

Forró csokoládé és beszélgetés

A családi együttlét remek alkalmat teremt a nagy családi beszélgetésekre. Közben jól tud esni a forró csokoládé kortyolgatása. Ha még fűszereket is szórunk ebbe az édes itókába, akkor még fenséges illatokat is varázsolhatunk a nappaliba.

Kapcsolódó cikkek

A szavak ereje

A szavak ereje

Kiabálás, figyelmen kívül hagyás – ezek a szülői erőszak leggyakoribb eszközei, ami miatt még csak bűntudatuk sincs.

Hogyan lábalj ki a szülés utáni depresszióból?

Hogyan lábalj ki a szülés utáni depresszióból?

A gyógyulás és a felépülés stratégiái

3 gyakori gyermekkori alvásprobléma - Mi a teendő?

3 gyakori gyermekkori alvásprobléma - Mi a teendő?

Az óvodáskorú gyerekek gyakori problémája a délutáni alvás. Ez az az időszak, amikor már nem biztos, hogy szüksége van az alvásra, de anélkül sem biztos, hogy jól érzi majd magát.