Mókást téli falatkák a család legkisebb tagjainak

Biztosan te is emlékszel még, milyen volt kisgyermekként felhőtlen izgalommal várni a karácsonyt!
Mókást téli falatkák a család legkisebb tagjainak

A leveledet a Jézuskának - amiben azok az ajándékok szerepeltek, amelyekre vágytál - már hónapokkal az ünnep előtt megírtad. Igyekeztél minden házimunkában egy kicsit részt venni, nehogy a “rossz gyerekek” listájára kerülj. Előszeretettel segítettél be a finomabbnál finomabb sütemények elkészítésénél és a karácsonyfa díszítésénél is, miközben remélted, hogy nem veszi észre a család azt az 1-2 hiányzó szaloncukrot vagy habkarikát, amit örömmel fogyasztottál el titokban.

Bár ez a mámor már elmúlt, a gyermekeid és fiatal rokonaid számára most a legvarázslatosabb a karácsony!

Hogyan teheted még szebbé az ünnepeket a kicsiknek?

3 elfoglaltság az ünnepek előtt, amelyet imádni fognak a lurkók

  • Ajándékkészítés

A család legkisebb tagjainak sem kell kimaradni az ajándékozásból. Keress az interneten néhány egyszerűen elkészíthető karácsonyi díszt, dekorációs elemet vagy hagyd, hogy szárnyaljon a fantáziájuk, és ünnepi képeket fessenek.

Bármi is lesz a kézműveskedés végkimenetele, biztos lehetsz benne, hogy a nagymama nagyon fog örülni egy kézzel és szeretettel készült rajznak, asztaldísznek vagy origaminak.

  • Dekorálás

A gyerekek is sokkal jobban ráhangolódnak a karácsonyra, ha kivehetik a részüket az ünnepi készülődésből. Vond be őket a kerti díszek és kivilágítások elrendezésébe vagy akár a benti díszítések elhelyezésébe.

Ne csak a közösségi helyszínek boruljanak ünnepi hangulatba! A gyerekszoba is úszhat karácsonyi mámorban - ehhez elég néhány led füzér, szép boa vagy téli plüssállat.

  • Előadás készítése

Készüljetek a gyerekekkel egy kisebb műsorral a karácsonyi vacsorára! Nem kell rögtön a Hattyúk tavára gondolni, bőven elég, ha egy néhány perces műsorral szórakoztatják a rokonokat.

Üljetek össze, és beszéljétek meg, ki miben tehetséges. A kislányod szuper táncos, a fiad remekül gitározik, a keresztlányod pedig éppen most kezdett el zsonglőrködni? Találjatok ki egy szuper előadást dalokkal és versekkel színesítve, vagy akár egy egész történetet előadva - a tapsvihar garantált!

Kreatív karácsonyi falatkák, amelyek minden arcra mosolyt csalnak

Nem kell megvárnod az ünnepi ebédet vagy vacsorát, ha finom falatokra vágysz - ahogyan a kicsiknek sem! Ha még izgalmasabbá tennéd a gyermekek számára az ünnepi előkészületeket, akkor mókás falatkákkal válthatod le az olykor unalmas, már-már megszokott sonkás-sajtos szendvicset uzsonna időben.

  • Táncoló talpak

Milyen egy pingvines szendvics? Ötletes, aranyos, emellett pedig rendkívül finom!

Nincs más dolgod, mint szendvicskenyérből köröket kivágni, ezeknek az egyik felét krémsajttal megkenni, majd a gyerekek kedvenc húsféléjével és friss zöldséggel díszíteni. A megmaradt kenyérszeletek alsó felére szúrj egy kisebb kört, ez lesz a pingvinünk fehér hasa.

Tedd össze a szendvicseket! Vágj ki retekből ugyanakkora kört, mint a pingvin hasa, és puzzle-darabként helyezd a lyukba a zöldséget. Kisebb retek-körökből és étcsoki darabból szemet, répából pedig háromszögre vágva orrocskát is alkothatsz!

Készíts egyméretű pingvineket, vagy kisebbeket és nagyobbakat, hogy egy egész család összeálljon! A gyermekek biztosan nagyon fognak örülni a bájos pingvin szendvicsnek!

  • Karácsonyi fenyő

Ha már így is, úgy is kéznél van a karácsonyfa alakú sütemény kiszúró, miért ne készülhetne ennek segítségével a tízórai is?

Szendvicskenyérből vágj ki fenyőfa alakokat, ezeket pedig bármivel megkenheted. Májkrém, szendvicskrém, húskrém vagy hummusz? Amit csak szeretnél! Csukd össze a szendvicseket, majd jöhet a díszítés!

A csillagot cheddar sajtból, a gömböket pedig áfonyából állíthatod össze. Ha biztosra akarsz menni, piros kaliforniai paprika szeletekből boát is készíthetsz a fára!

Ha szeretnéd megmozgatni a gyerekek fantáziáját, együtt is feldíszíthetitek a szendvicseket! Készülj elő néhány zöldséggel és gyümölccsel, majd mindenki állítsa össze a saját szendvics-fáját!

  • Hóember csokoládé-földről

Édes mámorra vágynak a gyerekek, de valami ötletesebbel állnál elő, mint a szokásos palacsinta vagy gofri? Ez a hóemberes szendvics telitalálat lesz!

Szendvicskenyérből szúrj ki köröket 3 féle méretben, ezek lesznek a hóember szintjei. Kend meg ezeket mogyorókrémmel, majd csukd őket össze. A nagyobb körtől haladj a kisebbig, így fog összeállni a hóember teste.

Csokoládé darabból szemet, gombot és akár szájat is készíthetsz, kis cukorkából orrot, tejszínhabból pedig sálat - hát nem varázslatos?

Készüljetek együtt az ünnepekre finom, téli, kreatív falatokkal, vagy bízzátok a szendvics-kérdést igazi profikra!

A szendvicsek szerelmesei

Az Oryx ízek egy családi vállalkozás, termékeink pedig hosszú távú kísérletezések eredményei: szendvicseink, hidegtálaink és falatkáink bármely eseményre felhelyezik a koronát.

Céljuk, hogy mindenkinek magas szintű kulináris élményt tudjanak nyújtani, kiváló minőségű, művészi, kézműves megjelenéssel.

Válaszd mókás gyerekszendvicseiket, és legyél te az ünnepek ásza!

Kapcsolódó cikkek

Mókást téli falatkák a család legkisebb tagjainak

Mókást téli falatkák a család legkisebb tagjainak

Biztosan te is emlékszel még, milyen volt kisgyermekként felhőtlen izgalommal várni a karácsonyt!