Tippek az ékszerek otthoni biztonságban tartásához

Amellett, hogy az ékszereket a gyerekektől távol kell tartania, biztonságos helyen is érdemes tárolnia őket.
Tippek az ékszerek otthoni biztonságban tartásához

Ez különösen fontos, ha olyan elszigetelt területen él, ahol egy tolvaj könnyen elcsábulhat, hogy ellopja az ékszereit. Az ékszereit is érdemes különböző helyeken tartani. Ha egy helyen tartaná őket, az csak megkönnyítené a tolvajok számára, hogy kitalálják, mi van az otthonában. Ennek megelőzésére megfontolhatja egy kamera vagy intelligens kapucsengő felszerelését.

Amellett, hogy ékszereit biztonságos helyen tárolja, el kell rejtenie ékszereit, amikor nem használja őket. Ne hagyja ékszereit jól látható helyen a konyhában vagy a hálószobában. A gyerekek és a háziállatok felkapják az ékszereket, és ellopják azokat. Mindig szánjon időt arra, hogy ékszereit biztonságos helyre tegye. Így kevésbé valószínű, hogy elkeverednek. Tartsa szem előtt ezeket a tippeket:

A széf használata mellett az ékszereket is érdemes kreatív helyen elrejteni. Ha például nincs zárható ékszerdobozod, elhelyezheted értékeidet egy virágvázában vagy egy virágtartóban. Az ékszereket szem előtt tartani szintén kockázatos. Jobb, ha széfben vagy zárt helyiségben tartja, mintha nyitott tárolóban tartaná.

Az egyik leggyakoribb veszélyt az jelenti az ékszerekre, ha véletlenül leesnek, miközben a fürdőszobában tartózkodik. Ennek megelőzése érdekében győződjön meg róla, hogy ékszerei biztonságos helyen vannak, például egy ékszerdoboz külön rekeszében. Mielőtt bármit is csinálna, például elmosogatna vagy kezet mosna, vegye le az ékszereit. Így több ideje lesz arra, hogy élvezze az ékszereit.

A következő lépés az ékszerek sérülésének megelőzésében a megfelelő tárolás. Győződjön meg róla, hogy elkülöníti az arany- és ezüsttel töltött ékszereit. A rézzel töltött ékszerek átvihetik a mattítást a többi ékszerre. A rézalapú ékszereket az arannyal töltött ékszerektől külön fiókban kell tartani. Hasonlóképpen jó alternatíva a tiszta és a piszkos fémdobozok. Ha az ékszereit nyitott dobozban tárolja, azok felveszik a környezetük szagát.

Bár jó ötlet, ha az ékszereket por- és szennyeződésmentes dobozban vagy fiókban tárolja, az ékszereket alacsony páratartalmú helyen kell tárolni. A különböző típusú ékszerek különböző hőmérsékletet igényelnek. A gyémántok például hajlamosak megkarcolni a fémet és más köveket. Arról sem szabad megfeledkeznie, hogy értékes ékszereit olyan dobozban tartsa, amely anyaggal van kibélelve, hogy ne mattuljanak el, és ne veszítsék el fényüket.

Bár a legtöbb ingatlanközvetítő azt fogja mondani, hogy hagyja otthon az értéktárgyait, bizonyos alkalmakkor szükség lehet arra, hogy magával vigye őket. A lopás és az elvesztés megelőzése érdekében készítsen fényképeket ékszereiről. Ez bizonyítékként szolgál, ha bármi történik az ékszereivel. A fényképeket vizuális ellenőrzőlistaként is használhatja. Ha a tárgyak értékesek, érdemes megfontolni egy széf bérlését. Számos módja van annak, hogy ékszereit otthon biztonságban tartsa.

Kapcsolódó cikkek

Puha és meleg kiegészítők a gyerekszobában

Puha és meleg kiegészítők a gyerekszobában

A gyerekszobát puha és meleg kiegészítőkkel is dekorálhatjuk.

A családdal együtt töltött idő előnyei

A családdal együtt töltött idő előnyei

A családdal együtt töltött időt semmi sem pótolja.

Otthonunk átalakítása a családdal együtt

Otthonunk átalakítása a családdal együtt

Már a gyerekeknek is lehet határozott véleménye, hogy milyen környezetben is szeretnének élni.