Játékok, amelyekkel gyakorolhatjuk a színeket gyermekünkkel

Amikor a gyerekek megtanulják a színeket, voltaképpen a szókincsüket is gazdagítjuk, ezzel pedig sokkal jobb lesz a kommunikációjuk és sokkal fejlettebbé válik a kreativitásuk. Mutatjuk is, hogy milyen játékokkal és tevékenységekkel taníthatjuk meg a gyermekünknek a színeket!
Játékok, amelyekkel gyakorolhatjuk a színeket gyermekünkkel

Az egyik nagyon jó játék, ha együtt megyünk el a gyermekünkkel vásárolni és mindenféle színes zöldséget és gyümölcsöt pakolunk be a kosarunkba, majd otthon adjuk azt a feladatot a gyermekünknek, hogy válassza színek szerint a megvásárolt zöldségeket és gyümölcsöket. Miközben a gyermek ismerkedik a színekkel, megtanulja az egyes zöldségek és gyümölcsök neveit is.

Kisebb gyermekünkkel közösen is játszhatunk. Mindenkinek van otthon egy olyan doboza, ami tele van színes gombokkal. Borítsuk ki a dobozból a gombokat, majd kérjük meg a gyermekünket, hogy rendezze színek szerinti csoportokba azokat.

Egy másik izgalmas játék, ha különféle színű írótömblapokat ragasztunk a falra, majd a gyermeknek hasonló színárnyalatú matricákat adunk a kezében. A feladat az, hogy azokat a matricákat ragassza a papírtömb lapjaira, amelyek megegyeznek a lapok színeivel.

A következő játék is izgalmas lehet kisebb gyermekek számára. Mondjunk neki egy színt, majd kérjük meg, hogy legalább öt olyan tárgyat gyűjtsön össze a lakásban, amelyek ilyen színben pompáznak.

Tegyünk színes poharakat az asztalra, majd szedjünk össze ugyanilyen színekből álló kisebb játékokat a gyermek szobájából. Majd kértjük meg a csemeténket, hogy tegye a piros pohárba a piros tárgyakat, a kékbe a kékeket és így tovább.

Helyezzünk a padlóra színes lapokat, majd vegyük elő a gyermek építőkockáit. Most az a feladat, hogy az azonos színeket párosítsa össze, azaz a zöld papírra helyezze a zöld színű építőkockákat, a citromsárgára a citromsárga építőkockákat. Ez is egy nagyon jó móka lehet kisgyerekek számára.

Az is megoldás a színek tanítására, ha kiborítjuk a gyermeknek a zoknikat és össze kell csoportosítania azokat színek szerint. De a gyerekek öltözködés alkalmával is szeretnek játszani. Kérjük meg, hogy vegye ki a szekrényéből a piros pulóvert, a kék nadrágot, de az is izgalmas lehet, ha egyik nap sárga színű ruhákba bújik, a másik nap pirosba és így tovább. A gyerekeknek mindent játékos formában szükséges megtanítunk, hiszen így nem csak tanulnak, de élvezik is a játékos tanulást.

Kapcsolódó cikkek

Játékok, amelyekkel gyakorolhatjuk a színeket gyermekünkkel

Játékok, amelyekkel gyakorolhatjuk a színeket gyermekünkkel

A gyerekek számára nagyon sokféle játék létezik, amelyekkel gyakorolhatják a színeket.

Játékok, amelyekkel fejleszthető a gyermek

Játékok, amelyekkel fejleszthető a gyermek

Nagyon sokféle játék létezik, amelyekkel fejleszthető a gyermek.

A bábozás előnyei

A bábozás előnyei

A bábozás nagyon sok előnnyel járhat a gyermek számára.