Hogyan nyerhetem vissza szülés előtti alakomat? Íme 5 gyakorlat, ami mindig beválik!

A szülés egy csodálatos dolog, életet adni egy gyermeknek…semmi máshoz sem hasonlítható. A szülés után mindenképpen adj időt a testednek, és a lelkednek, hogy regenerálódjon! Ha később úgy látod, hogy nem sikerül a szülés előtti forma visszanyerése, akkor ezeket a tippeket fogadd meg!
Hogyan nyerhetem vissza a szülés előtti alakomat? Íme 5 gyakorlat, ami mindig beválik!

Hogyan nyerhetem vissza szülés előtti alakomat?

A kutatások azt mutatják, hogy a rendszeres edzésprogram megkezdése –röviddel a szülés után- nemcsak az általános egészségi állapotnak tesz jót, hanem segíthet csökkenteni a szülés utáni depresszió kockázatát is. Arra azonban felhívjuk minden olvasónk figyelmét, hogy a szülés másnapján senkinek sem ajánljuk az edzést, mielőtt bármilyen sportba belevágsz, mindenképpen konzultálj orvossal! Ha erős vérzést, erős fájdalmat, fejfájást vagy egyéb szokatlan tüneteket tapasztalsz edzés közben vagy közvetlenül utána, azonnal hagyd abba, és kérjen tanácsot orvosodtól! A legjobb, ha fokozatosan vezeted be a sportot, az edzéseket, szép lassan szoktatod hozzá a szervezetedet a megterheléshez. Milyen sportokat érdemes választani, mely gyakorlatok a leghatásosabbak a szülés előtti forma visszanyeréséhez?

Sétálj!

Néha a legegyszerűbb dolgok hozzák a legjobb eredményeket. Lehet, hogy nem hangzik túlzottan edzésnek, de a séta az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a szülés utáni fitness rutinba lendülj. Kezdd egy egyszerű babakocsis sétával, lassú tempóval, majd szép lassan növeld az edzés ütemét, gyorsaságát, a táv hosszát, adj hozzá meredek lejtőket is! Később erősíthetsz azzal, hogy nem babakocsival tolod a babát, hanem hátadon, mellkasodon viszed. Akár cikkcakkos mozdulatokat is tehetsz, hogy erősítsd különböző izmaidat, és lépcsőzést is beiktathatsz, csak figyelj az egyensúlyra!

Mély hasi légzés hasi összehúzódással

Ez a gyakorlat olyan egyszerű, hogy egy órával a szülés után elvégezheted. Segít ellazítani az izmokat, és beindítja a has megerősítésének és tonizálásának folyamatát, egyszóval segít elérni azt, amire vágysz, a szülés előtti tónusos alakod. Pontosan hogyan kell ezt a gyakorlatot végrehajtani? Ülj egyenesen, és lélegezz mélyeket, levegőt szívva a rekeszizomból felfelé. Belégzés közben húzd össze és tartsd feszesen a hasadat, kilégzés közben pedig lazíts. Fokozatosan növeld azt az időt, amíg összehúzva tartod a hasad.

Plank a hasi zsírok ellen

Ha a haslapító gyakorlatokról van szó, a plank a lista élén áll. A plank az egyik legjobb kalóriaégető gyakorlat, mivel egyszerre több izmot is megmozgat. Erősíti a testet és égeti a zsírt a has környékén. Egyenes és oldalsó plank gyakorlatot is végezhetsz. Kezdd először 30 mp-es kitartásokkal, és szép lassan emeld az időtartamot. A jó hír az, hogy a játszómatrac mellet is csinálhatod, miközben egy percet sem veszed le a szemedet vigyorgó kisbabádról.

Mountain climbers a másik gyilkos hasi gyakorlat

A z úgynevezett Mountain climbers könnyű gyakorlatnak tűnhetnek, de biztosan tonizálja a hasizmokat. A gyakorlat a mag és a kardió kombinációja, amely a hasat, a karokat, a vállat, a mellkasát és a hasát célozza meg. A gyakorlat végrehajtásához helyezkedj magas plank pozícióba, ügyelj arra, hogy ne emelkedjen fel a csípőd, majd húzd a térdedet a mellkasodhoz, heéyezd vissza, és indítsd a másikat. Fokozatosan emeld a menyniséget!

Kisbabával végezhető edzések

A korai hónapokban nehéz időt szánni az edzésre, mert minden energiát a baba köti le. Szülés után természetes a kisbaba az első, nem hanyagolhatjuk el holmi edző gyakorlatok miatt a vele való foglalkozást… Vagy mi lenne, ha a kettőt összevonnánk? Hogy biztonságosan tudd végre hajtani a babával való edzést, először egy a méretével megegyező feltekert pléddel, törölközővel gyakorolj! Csak akkor kezdj el babás gyakorlatokat alkalmazni, ha elég fittnek érzed magad, az egyensúly érzéked is rendben van, biztos vagy benne, hogy nem ejted el babádat. Milyen gyakorlatokat végezhetsz babával?

  • Guggolás babával: 10-12 hetes korától már akár guggolhatsz is babával. Ehhez állj vállszélességű lábakkal, szorítsd babádat mellkasodhoz, guggolj le, ha tudod, érintsd a baba lábát a padlóhoz, majd felállva megint csak szorítsd a csecsemőt mellkasodhoz. Egy alkalommal ezt 15-ször érdemes megismételni.

  • Vitorlázórepülő: A kisbabát a mellkasodhoz közel tartva csinálj a ball lábaddal kitöréseket (lépj egy nagyot előre, és hajlítsd be a térded), miközben ügyelsz arra, hogy a lábujjak a térdeken túl érjenek. Ezután térj vissza a kiindulási helyzetbe, és az ellenkező lábbal végezd el ugyanezt. Ismételd meg 8-10 alakalommal, ha biztonságosnak érzed. Ez segít megerősíteni a lábakat, a hátizmokat és a törzset.

Amin az edzés nem segít

A szülés utáni fokozatosan visszavezetett mozgások, edzések sokat segíthetnek az alakod visszanyerésében, és a közérzetednek is jót fognak tenni. Azonban vannak olyan esetek, amikor ezek nem segítenek. Míg a zsír a legtöbb esetben eltávolítható edzéssel, a megnyúlt hasi bőr, a mellek megereszkedése ettől nem fog eltűnni, helyreállni. Sok esetben a zsírveszteséget is nehéz elérni természetes úton a szülés után. Ebben az esetben a kifejezetten erre a célra alkalmazott plasztikai eljárások segítenek. Budapest legjobb plasztikai sebészetén, a Bónusz Plasztikai Sebészeten vannak nagyon jó szülés utáni alakformálásra kifejlesztett eljárások, amik segítenek a hasak, mellek, combok eredeti formájának visszanyerésében.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan nyerhetem vissza a szülés előtti alakomat? Íme 5 gyakorlat, ami mindig beválik!

Hogyan nyerhetem vissza szülés előtti alakomat? Íme 5 gyakorlat, ami mindig beválik!

A szülés után mindenképpen adj időt a testednek, és a lelkednek, hogy regenerálódjon!

A gyermekek furcsa étkezési szokásaik

A gyermekek furcsa étkezési szokásaik

A gyerekeknek vannak furcsa szokásaik az étkezés terén is.

Bolondos mítoszok a terhességgel kapcsolatban

Bolondos mítoszok a terhességgel kapcsolatban

Ma még mindig sok az őrült mítosz a terhességgel kapcsolatban.