A terhesség átformál

Azt eddig is mindenki tudta, hogy a terhesség bizony megváltoztatja a testalkatot, hiszen a más állapot miatt is többletsúly keletkezik, de erre szükség is van, hiszen egy új élet fejlődik az anyaméhben. A terhesség, a hormonok játéka is egy kicsit, így nem meglepő, ha a kismama az egyik pillanatban zokog, a másikban pedig felhőtlenül jókedvű.
A terhesség átformál

Azonban maga a terhesség más változásokat is hoz a kismama életébe. Egyik-másik kicsit meglepő, de ezek a vizsgálati eredmények nemrégiben láttak napvilágot és hosszú kutatási folyamatok állnak az eredmények mögött.

A terhesség, a más állapot, a legtöbb emberben nagyfokú empátiát vált ki. Nagyon sokan nem adják át a helyüket a tömegközlekedési eszközön valakinek pusztán azért, mert nő. Ellenben, a legtöbben mindig udvariasak, ha kismamát látnak, és valahogy nagyon sok ember képtelen elnézni, hogy egy kismama álljon egy buszon, vagy villamoson. Sajnos, fórumokon, ennek az ellenkezőjét is szoktam olvasni. Döntse el mindenki, hogy mennyire érzi helytállónak ezt a vizsgálati eredményt.

Sok kismama borzalmasnak írja le az első trimesztert. Aztán egyszer csak vége szakad a rosszulléteknek és minden megváltozik. Sokan egészen a szülésig képesek dolgozni és nem is akárhogyan. A nők jelentős hányada számol be arról, hogy rendkívül nagy volt a teherbírásuk a terhességük alatt, és szinte soha nem érezték fáradtnak, kimerültnek magukat.

A terhes nők nem igazán szeretnek új embereket maguk közelébe engedni. Ennek talán az lehet a magyarázata a kutatás szerint, hogy sok nő már ekkor foggal, körömmel védi a magzatát. Viszont az idegen emberről nem tudnak semmit. Nem tudják honnan jött, van - e valamilyen fertőző betegsége és ezért a nők, sokkal óvatosabbak ilyen téren. Ez az állapot, a gyermek egészen egyéves koráig tart, majd a bizalmatlanság kezd kicsit alábbhagyni.

Terhesség ideje alatt tehát a testsúly gyarapodik, ezzel szemben a nők agya zsugorodik. Mintegy hat százalékkal csökken az agy mérete. Az okokat nem írták le, hogy miért. Azonban félelemre semmi ok, hiszen az agy méretének változása pusztán ideiglenes. A szülést követően az eredeti állapotok állnak vissza.

Kapcsolódó cikkek

3 tipp a szülői energia növelésére

3 tipp a szülői energia növelésére

A szülők is elfáradnak néha, ezért kell néha bevonni másokat is a gyereknevelésbe.

4 tipp a figyelemzavar leküzdésére

4 tipp a figyelemzavar leküzdésére

A gyermeki figyelemzavar könnyedén leküzdhető.

Bolondos mítoszok a terhességgel kapcsolatban

Bolondos mítoszok a terhességgel kapcsolatban

Ma még mindig sok az őrült mítosz a terhességgel kapcsolatban.