5 tipp a stresszmentes költözéshez

Ha új otthonba költözik, számos dolgot tehet azért, hogy a folyamat kevésbé legyen stresszes.
5 tipp a stresszmentes költözéshez

Az egyik legfontosabb dolog, amit tehet, hogy előre tervez. Ha időt szán arra, hogy kitalálja, mit kell tennie, és mikor kell megtennie, rengeteg fejfájástól kímélheti meg a későbbiekben.

Ezt a legkönnyebben úgy érheti el, ha van egy támadási terve. Ez segít abban, hogy minden zökkenőmentesen menjen. Például minden héten félretehetne egy bizonyos területet a házban, amelyet meg kell oldania. Ezzel biztosíthatja, hogy nem kell aggódnia amiatt, hogy elkapkodja a csomagolási listát. Leltárt is készíthet a holmijáról, mielőtt elkezdené a pakolást.

Egy másik dolog, amit tehet, hogy fényképeket készít a régi és az új otthonáról. Bár ez talán triviálisnak hangzik, de jó módja annak, hogy emlékezzen arra, hogy mi van. Emellett remek módja az új otthona díszítésének is.

Egy kis kutatást is végezhet, és a lehető legtöbbet hozhatja ki a költözésből. Például megtudhatja, hogy hol lesznek a közüzemi szolgáltatások. Ha egy kisebb városba költözik, akkor lehet, hogy meg tud spórolni néhány dollárt a havi számlákon. Még olyan mobilalkalmazások is léteznek, amelyek segítségével be tudja ütemezni a közüzemi szolgáltatásokat az új lakhelyén.

Ha a legfontosabb dolgokról van szó, tartsa egyszerűnek a dolgokat. Arra is ügyelnie kell, hogy ne felejtsen el semmit. A költözési ellenőrzőlista remek eszköz erre. Sokkal könnyebbé teszi a költözést.

Szánjon időt arra is, hogy költöztető dobozt csomagoljon a legszükségesebb dolgokkal. Ezek közé a tárgyak közé tartoznak például a tisztálkodási szerek, gyógyszerek, ruhák és élelmiszerek. Ha ezek a tárgyak egy dobozban vannak, akkor kevesebb időt kell a csomagolásra és a kicsomagolásra fordítania. Azzal, hogy ezek a tárgyak készen állnak, soha nem kell majd kulcsot keresnie vagy egy hiányzó dobozt keresnie.

Mindenképpen egyeztessen a biztosítójával. Egyes helyeken, például a gépjármű-nyilvántartásnál szükség van az új lakcím igazolására. Ez kissé furcsán hangozhat, de ez a legokosabb módja annak, hogy ne ragadjon Önre egy számla.

Végül pedig a költözést szórakoztatóvá teheti, ha a gyerekeket is bevonja a munkába. A költözési folyamat nagyon stresszes lehet, és szeretné biztosítani, hogy ne érezzék magukat kihagyva. Ahhoz, hogy lefoglalja őket, megfontolhatja, hogy hagyja őket egy kicsit részt venni a csomagolásban.

Info: https://koltoztetes.hu

Kapcsolódó cikkek

Tippek az ékszerek otthoni biztonságban tartásához

Tippek az ékszerek otthoni biztonságban tartásához

Amellett, hogy az ékszereket a gyerekektől távol kell tartania, biztonságos helyen is érdemes tárolnia őket.

A családdal együtt töltött idő előnyei

A családdal együtt töltött idő előnyei

A családdal együtt töltött időt semmi sem pótolja.

Semleges, naturális babaszoba kialakítása – bézs, barna, fehér

Semleges, naturális babaszoba kialakítása – bézs, barna, fehér

A semleges babaszoba, a minimalista jegyeket hordozza magán.