Semleges, naturális babaszoba kialakítása – bézs, barna, fehér

Az egyik legfontosabb feladat a babaszoba létrehozásánál nem más, mint a színválasztás. Sokan vélik úgy, hogy egy babaszoba csakis akkor lehet tökéletes, ha élénk színekben pompáznak a bútorok és a kiegészítők, illetve nagyon sokan gondolkodnak az úgynevezett klasszikus színekben, azaz a kisbabájuk szobáját csakis kék színben, vagy csakis rózsaszínben képzelik el, attól függően, hogy milyen a baba neme.
Semleges, naturális babaszoba kialakítása – bézs, barna, fehér

Pedig egy-egy babaszobában maximálisan jól működnek az úgynevezett semleges, neutrális színek is, hiszen ezek a színek nem csak békés, hanem nyugodt légkört is teremtenek kisgyermekünk szobájában. Mutatunk is néhány, a megszokottól eltérő színt és színkombinációt, amelyek szintén megállják a helyüket.

A kellemes bézs színekkel és árnyalatokkal nem tévedhetünk

A bézs árnyalatok elsősorban a természetet idézik. A sárguló, már-már a barnába hajló, őszi hulló faleveleket, a fákat, a tengerpart homokját, egyszóval, a természeteset. És ezzel együtt a természetességet. Ha bennünket, felnőtteket megnyugtatnak a természet színei, miért gondoljuk, hogy a gyermekünket nem? A kellemes pasztellszínek, mint a bézs és a barna megannyi árnyalatai nyugtatólag hatnak és nagyszerűen oldják a szorongást és a feszültséget. Ma már nem meglepő, hogy különféle színekben kaphatunk kiságyat. Ha a neutrális, egyszerű színeket kedveljük, akkor egy sötétbarna kiságy is remek választás, amit a bézs sok-sok árnyalatával kombinálhatunk. Lehetünk merészek és a falak is kaphatnak bézs árnyalatot, míg a szoba padlója szintén pompázhat sötétbarna színben. A semleges színek és a fehér jól megtűrik egymást, így az is egy opció, hogy a falak és egy- két bútor lesz fehér, például a babapelenkázó és a fotel. A fehér, nem csak a tisztaságot, de az egyszerűséget is szimbolizálja. Ha a fehér falak mellett döntünk, akkor bézs színű dekorációkat válasszunk. Dönthetünk a bézs színű babaágynemű, párna, függöny és szőnyeg mellett, de a semleges fali dekorációk is remekül mutatnak egy fehér falon. A bézs színű falvédők nem csak szépséges kiegészítői lehetnek a babaszobának, de még védelmet is nyújtanak, hiszen ezek a fali díszek vagy vatelinnel bélelve, vagy polár anyagból készülnek, hogy a kisbabát megóvják a falakból áradó hidegtől.

A fehér szobaberendezés nem csak szép, el is lazít

Az élénk színek stimuláló hatással bírnak, ellenben a fehér szín, ellazítja a testet és a lelket. Határozhatunk úgy, hogy a falak, a kiságy, a fotel, a függöny és a szőnyeg is fehér színű lesz, amelyet megtörhetünk egy-két bézs színű kiegészítővel, például egy ilyen színű mennyezeti lámpával, egy cserepes virággal, amelynek a kaspója lesz bézs színű, de a baba ágyneműt is választhatjuk bézs színben. Amennyiben túl egyszerűen véljük ezt a vonalat, akkor törjük meg a fehér szín monotonitását, fekete színnel. Sokan nem kapcsolják egy újszülötthöz, egy kisbabához ezt a színt, azonban a fekete-fehér kombinációval egy páratlan és egyedi babaszobát hozhatunk létre. Ha nem szeretnénk, hogy a fekete szín domináljon gyermekünk szobájában, akkor csak módjával csempésszük be ezt a színt a helyiségbe. Lehet csak egy két lakberendezési tárgy, vagy dekoráció sötét színű, például a mennyezeti lámpa, a gyermek kiságya mellett fali dekorációk, például a falvédők. Ha nekünk még így túl komor az összkép, akkor keresgéljünk olyan gyerekfalvédőt, fotókat, textilből készült képeket, amelyek nem egészen feketék, csak tartalmazzák ezt a színt.

Kapcsolódó cikkek

Mesebeli hangulat a babaszobában dekorációkkal és kiegészítőkkel

Mesebeli hangulat a babaszobában dekorációkkal és kiegészítőkkel

A babaszobában nagyon könnyen teremthetünk, akár mesebeli hangulatot is.

A megfelelő szék kiválasztása gyermekünknek

A megfelelő szék kiválasztása gyermekünknek

A gyerekszék kiválasztása egy kis körültekintést igényel.

Hogyan szerezzünk örömet gyermekeinknek?

Hogyan szerezzünk örömet gyermekeinknek?

Ha szülők vagyunk, az egyik legfontosabb dolog, hogy érzelmileg is támogassuk a gyerekeinket.