Így rendezzük be a tökéletes gyerekszobát

Valljuk be – a bútorok kiválasztása gyermeke számára nem gyerekjáték. Egyszerre lehet izgalmas és stresszes feladat, amelyben szabadjára engedheti fantáziáját, és kiválaszthatja azokat a darabokat, amelyek kellemes gyermekkori emlékeket idéznek elő.
Így rendezzük be a tökéletes gyerekszobát

A legfőbb kihívás ilyenkor az, hogy megtalálja azokat a tárgyakat, amelyek a kényelem, a szórakozás, a biztonság és a funkcionalitás minden szempontjának megfelelnek. Ezen felül érdemes olyan bútorokba fektetni, amiket a gyerekek nem fognak kinőni egy pillanat alatt. Ehhez azonban bölcsen kell gondolkodni és okosan cselekedni. Tekintsünk át néhány tippet, amelyek segítenek abban, hogy magabiztosan válasszon gyerekbútort!

Tervezzen előre!

Izgalmas élmény lehet egy pazar bútorüzletben vagy online boltban válogatni, és megvásárolni a díszes kiságyat a babának, vagy az emeletes ágyat az iskolába járó gyerekeknek. Mégis jobb, ha alaposan végiggondolja, milyen típusú bútort szeretne, gyermeke meddig és hogyan fogja használni azt. A manapság elérhető bútorok választéka végtelen, így egy megfelelő terv és az átgondolt költségvetés segít leszűkíteni a lehetőségeket.

Gondoljon a multifunkcionalitásra!

Fontos észben tartanunk: a gyerekek felnőnek és előbb-utóbb mindent kinőnek, a ruháktól a játékokon át a bútorokig. Olyan tárgyakban kell tehát gondolkodnunk, amelyek többféle használatra is alkalmasak. A szokásos pelenkázóasztal helyett például választhat egy bölcső alakú párnázott széket, amely akkor is megtartja a funkcióját, ha a baba kinövi a pelenkás életkort.

Válasszon időtlen darabokat!

Eleinte úgy képzeljük el a gyerekszobát, mint ami tele van aranyos, színes bútorokkal. De ne feledje, a bútorok hosszú távú befektetést jelentenek, ezért olyan elemeket is kell választania, amelyek később is használhatóak maradnak.

Ésszerű olyan tárgyakba fektetni, amelyeket gyermekei jó néhány éven át használni fognak. Ez nem jelenti azt, hogy egy king méretű ágyat, vagy egy szabványos dolgozóasztalt kell választania, amely túl nagy gyermeke számára. A kulcs, hogy olyan gyerekbútorokat válasszunk, amelyek felújíthatók vagy átalakíthatók, ahogyan a gyermek nő.

Hogyan fűtsük a gyerekszobát?

A gyerekszobába kitűnő választás lehet a fűtőfólia, hiszen segítségével elkerülhetjük a forró, éles sarkokkal ellátott fűtőtestek használatát, amelyek akár sérüléseket is okozhatnak egy kúszó vagy épp szaladgáló kisgyerek számára.

A padló teljes felületén átadott enyhe, sugárzó hő felmelegít minden más felületet, ideértve a helyiség bútorait is. Nincsen szálló por és a penészgomba sem fordulhat elő, mivel nem csapódik le a pára. Padlófűtés esetén a házi poratkák száma bizonyítottan alacsonyabb, mint a radiátoros vagy konvektoros fűtésnél, ezért ideális allergiás vagy asztmás emberek számára.

“Az elektromos áram hővé történő alakulása során nem vész el az energia. Ellentétben a gáz- vagy olajközpontú fűtéssel, ahol az energia 30-40%-a is elvész, az elektromos energia 100 százalékban hővé alakul. Ráadásul zöld elektromos áram felhasználásával vagy újrafelhasználható energiával, például napelemekkel kombinálva a sugárzó padlófűtés jelentősen csökkentheti személyes szén-dioxid-lábnyomát” - zárja Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

Kapcsolódó cikkek

Játszószoba kialakítása egyszerű lépésekkel

Játszószoba kialakítása egyszerű lépésekkel

Sok gyerek szereti, ha egy szoba csakis az övé, és amely tele van érdekes és izgalmas játékokkal.

Mesebeli hangulat a babaszobában dekorációkkal és kiegészítőkkel

Mesebeli hangulat a babaszobában dekorációkkal és kiegészítőkkel

A babaszobában nagyon könnyen teremthetünk, akár mesebeli hangulatot is.

Semleges, naturális babaszoba kialakítása – bézs, barna, fehér

Semleges, naturális babaszoba kialakítása – bézs, barna, fehér

A semleges babaszoba, a minimalista jegyeket hordozza magán.