Mesebeli hangulat a babaszobában dekorációkkal és kiegészítőkkel

Az első gyermek születése minden leendő szülőt örömmel és izgatottsággal tölt el. A sok-sok érzés és érzelem közül, a félelem lesz a legkisebb, amennyiben időben felkészülünk a baba érkezésére és a kis jövevényt egy kényelmes, hangulatos babaszoba fogadja. Hiszen nem pusztán a bútoroktól lesz a gyerekszoba otthonos, hanem a kiegészítők és a dekorációk varázsolják azt lakályossá. Mutatunk is néhány olyan dekorációs és kiegészítő elemet, amelyek színt visznek a gyerekszobába és nagyszerű hangulatot teremtenek.
Mesebeli hangulat a babaszobában dekorációkkal és kiegészítőkkel

Hasznos és érdekes a baba számára – zenélő forgó

Amikor elkészültünk a babaszobával, pontosabban beszereztük az alap bútordarabokat, mint kiságy, polcok, szekrény, pelenkázó, akkor következhetnek a kiegészítők, amelyek nem csak jól mutatnak, de sok-sok előnnyel is bírnak. A kisbaba első néhány hónapjában kulcsszerepet tölt be a kiságy és minden ezzel kapcsolatos tartozék úgy, mint baldachin, matrac, párnák, ágynemű, falvédő. A zenélő forgóról se feledkezzünk meg, hiszen amellett, hogy egy remek dekorációs eszköz, még a babát is megnyugtatja és fejleszti a készségeit, képességeit is. A kiságyhoz rögzíthető zenélő forgó mozgásával és zenéjével megnyugtatja a babát, leköti a figyelmét, felkelti az érdeklődését a hangok, a színek és formák iránt és biztonságot, állandóságot is nyújthat a baba számára. Válasszunk élénk, vidám színű játékot, hogy már a kiságyban is jó hangulatot teremtsünk a babánk számára.

Vidám hangulat megteremtése gyereklámpákkal

A gyerekszoba lámpák széles skálán mozognak. A kínálatban találhatunk mennyezeti lámpákat, amelyek mintegy központi világításként funkcionálnak a gyerekszobában. A gyerek asztali lámpák az egész szoba megjelenését megváltoztathatják egy pillanat alatt. Ezeknek a lámpáknak a fényáram iránya is szabályozható. Nem csak az asztali lámpa maradhat éjszakára felkapcsolva a gyerek szobájában, hanem az úgynevezett álomvetítő is. Ez egy olyan lámpa, amely képet vetít a falra, így segítve a gyermeknek a jobb elalvást, illetve egy ilyen lámpa az éjszakai világítást is biztosítja. A fali lámpák nem csak kellemes hangulatot teremtenek, de jó szolgálatot is tesznek, ha a gyerek, a szoba egy adott részén játszik, olvas, vagy tanul.

A fal dekorálása falvédővel, képekkel, poszterekkel, matricákkal

A babaszoba is lehet lehangolt. A csupasz falak ridegséget árasztanak, azonban sokféle fali dekorációval lehelhetünk életet ebbe a szobába. A falvédők nem pusztán funkciót töltenek be, azaz nem csak melegen tartják a falat, de élénk, színes, vidám mintázatukkal, pozitív atmoszférát teremtenek. Csakúgy, mint a falra helyezett képek, falmatricák, fali képek, tükrök, babafotók, fali polcok, amelyekre szintén felsorakoztathatunk olyan tárgyakat, amelyek tovább fokozzák a hangulatot. A babaszoba sokkal otthonosabb és barátságosabb lesz az egyedi fali dekorációktól, hiszen ezek a díszek, a falak vizuális élményét is megnövelik és igazi mesebeli hangulatot teremthetnek kisgyermekünk szobájába.

Kapcsolódó cikkek

Mesebeli hangulat a babaszobában dekorációkkal és kiegészítőkkel

Mesebeli hangulat a babaszobában dekorációkkal és kiegészítőkkel

A babaszobában nagyon könnyen teremthetünk, akár mesebeli hangulatot is.

Semleges, naturális babaszoba kialakítása – bézs, barna, fehér

Semleges, naturális babaszoba kialakítása – bézs, barna, fehér

A semleges babaszoba, a minimalista jegyeket hordozza magán.

Hogyan szerezzünk örömet gyermekeinknek?

Hogyan szerezzünk örömet gyermekeinknek?

Ha szülők vagyunk, az egyik legfontosabb dolog, hogy érzelmileg is támogassuk a gyerekeinket.