Mesebeli hangulat a babaszobában dekorációkkal és kiegészítőkkel

Az első gyermek születése minden leendő szülőt örömmel és izgatottsággal tölt el. A sok-sok érzés és érzelem közül, a félelem lesz a legkisebb, amennyiben időben felkészülünk a baba érkezésére és a kis jövevényt egy kényelmes, hangulatos babaszoba fogadja. Hiszen nem pusztán a bútoroktól lesz a gyerekszoba otthonos, hanem a kiegészítők és a dekorációk varázsolják azt lakályossá. Mutatunk is néhány olyan dekorációs és kiegészítő elemet, amelyek színt visznek a gyerekszobába és nagyszerű hangulatot teremtenek.
Mesebeli hangulat a babaszobában dekorációkkal és kiegészítőkkel

Hasznos és érdekes a baba számára – zenélő forgó

Amikor elkészültünk a babaszobával, pontosabban beszereztük az alap bútordarabokat, mint kiságy, polcok, szekrény, pelenkázó, akkor következhetnek a kiegészítők, amelyek nem csak jól mutatnak, de sok-sok előnnyel is bírnak. A kisbaba első néhány hónapjában kulcsszerepet tölt be a kiságy és minden ezzel kapcsolatos tartozék úgy, mint baldachin, matrac, párnák, ágynemű, falvédő. A zenélő forgóról se feledkezzünk meg, hiszen amellett, hogy egy remek dekorációs eszköz, még a babát is megnyugtatja és fejleszti a készségeit, képességeit is. A kiságyhoz rögzíthető zenélő forgó mozgásával és zenéjével megnyugtatja a babát, leköti a figyelmét, felkelti az érdeklődését a hangok, a színek és formák iránt és biztonságot, állandóságot is nyújthat a baba számára. Válasszunk élénk, vidám színű játékot, hogy már a kiságyban is jó hangulatot teremtsünk a babánk számára.

Vidám hangulat megteremtése gyereklámpákkal

A gyerekszoba lámpák széles skálán mozognak. A kínálatban találhatunk mennyezeti lámpákat, amelyek mintegy központi világításként funkcionálnak a gyerekszobában. A gyerek asztali lámpák az egész szoba megjelenését megváltoztathatják egy pillanat alatt. Ezeknek a lámpáknak a fényáram iránya is szabályozható. Nem csak az asztali lámpa maradhat éjszakára felkapcsolva a gyerek szobájában, hanem az úgynevezett álomvetítő is. Ez egy olyan lámpa, amely képet vetít a falra, így segítve a gyermeknek a jobb elalvást, illetve egy ilyen lámpa az éjszakai világítást is biztosítja. A fali lámpák nem csak kellemes hangulatot teremtenek, de jó szolgálatot is tesznek, ha a gyerek, a szoba egy adott részén játszik, olvas, vagy tanul.

A fal dekorálása falvédővel, képekkel, poszterekkel, matricákkal

A babaszoba is lehet lehangolt. A csupasz falak ridegséget árasztanak, azonban sokféle fali dekorációval lehelhetünk életet ebbe a szobába. A falvédők nem pusztán funkciót töltenek be, azaz nem csak melegen tartják a falat, de élénk, színes, vidám mintázatukkal, pozitív atmoszférát teremtenek. Csakúgy, mint a falra helyezett képek, falmatricák, fali képek, tükrök, babafotók, fali polcok, amelyekre szintén felsorakoztathatunk olyan tárgyakat, amelyek tovább fokozzák a hangulatot. A babaszoba sokkal otthonosabb és barátságosabb lesz az egyedi fali dekorációktól, hiszen ezek a díszek, a falak vizuális élményét is megnövelik és igazi mesebeli hangulatot teremthetnek kisgyermekünk szobájába.

Kapcsolódó cikkek

Játszószoba kialakítása egyszerű lépésekkel

Játszószoba kialakítása egyszerű lépésekkel

Sok gyerek szereti, ha egy szoba csakis az övé, és amely tele van érdekes és izgalmas játékokkal.

Semleges, naturális babaszoba kialakítása – bézs, barna, fehér

Semleges, naturális babaszoba kialakítása – bézs, barna, fehér

A semleges babaszoba, a minimalista jegyeket hordozza magán.

Mesebeli hangulat a babaszobában dekorációkkal és kiegészítőkkel

Mesebeli hangulat a babaszobában dekorációkkal és kiegészítőkkel

A babaszobában nagyon könnyen teremthetünk, akár mesebeli hangulatot is.