Mutatjuk Európa legnagyobb szórakoztató parkjait - Itt a lista!

Összegyűjtöttük a legjobb európai szórakoztató parkokat, amik tökéletesek egy családi kiránduláshoz.
Európa legnagyobb szórakoztató parkjai, vidámparkjai

Disneyland Párizs, Franciaország

Minden bizonnyal ez a legismertebb vidámpark Európában, így nem is meglepő, hogy ez található az élen. Disneylandban az összes kedvenc meséd életre kel és egy Walt Disney történetben érezhetjük magunkat. A Disneyland Parkban található az ikonikus Disneyland kastély, tele mesebeli karakterekkel, utcabállal és varázslatos attrakciókkal, a másik oldalon pedig a Walt Disney Studios, ahol bepillantást nyerhetsz a filmkészítés rejtelmeibe, és kipróbálhatod a legextrémebb hullámvasútakat is.

Szállások a közelben itt!

Efteling Park, Hollandia

Az Efteling Hollandia legikonikusabb vidámparkja, amely szintén a mesékre összpontosít. Efteling elvarázsolt erdejében megelevenednek Hans Christian Andersen, vagy éppen a Grimm-testvérek meséi. De természetesen itt sem csak a mesékről szól minden, hanem a félelmetes hullámvasutakról is, itt van például a Joris and the Draak, amely egy kétpályás, fából készült versenyhullámvasút, amelyen szélsebesen kell egy másik csapattal a célig versenyezni.

Szállások a közelben itt!


Európa Park, Németország

Németország egy igazi vidámpark nagyhatalomnak számít, de egyértelműen az Európa Park a leghíresebb az országban, ráadásul ez a legnagyobb is. A vidámpark Rustban található, 950 000 négyzetméteren, több mint 100 látnivalóval és 13 hullámvasúttal. A félelmetes hullámvasutakból itt sincsen hiány, a Blue Fire Megacoaster, 2,5 másodperc alatt gyorsít 0-ről 100 km/h-ra.

Szállások a közelben itt!

Portaventura, Spanyolország

A vidámpark Barcelonától nem messze helyezkedik el, ez a leglátogatottabb park Spanyolországban és ebben az esetben is egy tematikus szórakoztató parkról van szó. Itt is vannak rejtélyes labirintusok, vízi túrák és természetesen az extrém hullámvasútak sem hiányozhatnak. Itt van például a Furius Baco, Európa egyik leggyorsabb hullámvasútja, amely mindössze három másodperc alatt éri el a 135 km/órás sebességet.

Szállás a Portaventura Hotelben itt!


Gardaland, Olaszország

Ahogy a park neve is utal rá, ez a hely a Garda-tó közelében található, így természetesen sok vízi túra is várja a látogatókat. Gardalandban egy élő akvárium is szórakoztatja a vendégeket, a Garda Sea Life Aquariumban cápákkal, rájákkal és más trópusi lényekkel is találkozhatunk, ezen kívül számos izgalmat rejt a coloradói hajó, és a dzsungel zuhatagjai is.

Szállás a Gardaland Hotelben itt!

Kapcsolódó cikkek

Európa legnagyobb szórakoztató parkjai, vidámparkjai

Mutatjuk Európa legnagyobb szórakoztató parkjait - Itt a lista!

Összegyűjtöttük a legjobb európai szórakoztató parkokat, amik tökéletesek egy családi kiránduláshoz.

Innovatív találmányokkal vár a Nürnbergi Nemzetközi Játékvásár - Nürnberger Spielmesse 2023

Innovatív találmányokkal vár a Nürnbergi Nemzetközi Játékvásár februárban

Bemutatjuk, mi teszi ezt a rendezvényt egyedülállóvá az egész világon.