Költözés kisgyermekkel - így teheted zökkenőmentessé

A legtöbb szülő egyetért abban, hogy egy kisbaba születése hatalmas és semmihez sem hasonlítható kaland.
Költözés kisgyermekkel - így teheted zökkenőmentessé

Ha a mindennapi kihívások mellé hozzácsatolod a költözést is, úgy az a bizonyos élmény sokkal inkább a Mount Everest meghódításához hasonlít! A megfelelő terv mellett a babákkal és kisgyermekekkel való költözésnek nem kell idegtépőnek lennie. Tervezz előre és gondoskodj arról, hogy a család legkisebb tagjai számára a költözés a lehető legkevésbé legyen megpróbáltatás.

Miért érdemes megfelelően felkészülni a folyamatra?

Tudtad, hogy a te válladat nyomó stresszt könnyen megérzik gyermekeid is?

Az új helyszín már önmagában elég nagy kihívás lehet egy kisgyermek számára, hiszen nem egyszerű megszokni és felfogni, hogy a megszokott élettér az adott naptól fogva megváltozik.

Amennyiben emellett azt is érzékeli, hogy a családtagok stresszesek, ingerültek és másképpen viselkednek, mint ahogyan azt korábban tapasztalta, az könnyedén megnehezítheti az elfogadás folyamatát.

Természetesen mindenki sokkal boldogabb akkor, ha a költözés összes létező pontja megfelelően van megtervezve (hiszen így nagyobb az esély arra, hogy minden úgy sikerül, ahogyan azt szeretnétek), abból a szempontból is fontos a kiegyensúlyozottság, hogy a család legkisebb tagjai a legnagyobb nyugalommal költözhessenek be az új otthonukba.

Ezekkel a tippekkel teheted könnyebbé a kicsik számára a költözést

  • Mondj el mindent!

Annak érdekében, hogy a költözés napja ne érje meglepetésként gyermekeket, érdemes már a gondolat megszületésekor egyre többször szóba hozni az új otthont. Ezzel időt adhatsz nekik arra, hogy az izgulást felváltsa az alkalmazkodás.

Érdemes pozitív gondolatokkal elmélyíteni őket a történésekben, például sokkal jobb játszóterek vannak a másik környéken, az új iskolában különleges szakkörökre iratkozhat be vagy többet találkozhat a nagyszüleivel.

Ha nagyobb, általános iskolás gyermeked van, akinek a költözés miatt iskolát kell váltania, rendezhetsz neki búcsúpartit - a szomorúság elkerülése érdekében érdemes biztosítani arról, hogy bármikor találkozhat a barátaival, és rengeteg lehetősége lesz a kapcsolattartásra.

A tipegőket is érdemes hozzászoktatni a káoszhoz. Engedd meg a kisgyermekeknek, hogy a csomagolóanyagokkal játsszanak, amely szórakoztató érzékszervi élményt nyújt, és egy cseppet a költözés élményébe is belefolyhatnak - természetesen csak felügyelet mellett!

  • Mutasd be az új otthont!

Költözés előtt érdemes megismertetni a család legkisebb tagjaival az új otthont. Abban az esetben is, ha ez még bútorozatlan vagy befejezés alatt áll, egy kellemes fogócska az udvaron vagy építőkockázás az új nappaliban is segíthet abban, hogy megszokják az adott környezetet.

Ha ez nem lehetséges, esetleg a távolság miatt, akkor mutathatsz a házról és a környékről videókat, képeket és akár a térképen is bejelölheted, hol lesz a következő családi főhadiszállásotok!

  • Csomagold össze a legfontosabb babaholmikat

Ha már karnyújtásnyira van a költözés napja, érdemes a dobozolás során különösen odafigyelni arra, hogy a gyerekek számára leglényegesebb tárgyak egy helyre legyenek csoportosítva!

Állíts össze egy olyan utazótáskát, amely tele van olyan alapvető tárgyakkal, amelyekre útközben és az új helyen is bármikor szükség lehet.

Kedvenc játékok - ezek esetében mindig jó, ha a közelben vannak, nem igaz? Foglald le a gyermekeket a kedvenc játékaikkal, hogy a boldogság mámor egész nap tarthasson.

Pelenkázáshoz szükséges eszközök - a pelenkázó alátét és a pelenkák rendkívül fontosak, ha kisgyerekekről van szó, így nem érdemes ezeket a dobozok mélyére rámolni.

Ruhák - Annak érdekében, hogy ne kelljen gyermekek összes ruháját kipakolnod az érkezés pillanatában, érdemes néhányat összekészíteni a táskába. Ez nem csak balesetek esetén hasznos, de a költözést követő napon sem kell azonnal feltúrnod a dobozaidat.

Harapnivalók és italok - Számodra és a gyermeked számára is fontos a hidratálás és az étkezés - üres gyomorral pedig nehéz nyugodtnak maradni, így mindenképpen érdemes néhány rágcsálnivalóval készülni.

  • Tartsd meg a megszokott rutint!

A babák időbeosztása - és annak megtartása - rendkívül fontos.

A költözés megtervezésekor ügyelj arra, hogy úgy alakítsd ki az ütemtervet, hogy az segítsen fenntartani a csecsemők számára egységes rutint. Ez nemcsak abban segít, hogy babád vagy kisgyermeked a lehető legboldogabb maradjon, hanem azt is, hogy a napod a lehető legsimábban teljen.

Boldog gyermek, boldog szülő!

  • Kérj segítséget!

A költözést megelőző napokban szükséged lehet arra, hogy a teljes figyelmedet az ügyintézésnek szenteld. Amíg dobozolsz, papírokat írsz alá és vásárolsz, megkérheted barátaidat vagy családtagjaidat, hogy a gyermekeket vigyék el egy igazán izgalmas programra - hiszen ki tudna ellenállni a játszóház vagy az állatkert gondolatának.

A költözés során és azt követően érdemes az új házban lefoglalni a kicsiket. Míg folyik az új otthonodba való beköltözés vagy a dobozok kipakolása, addig a kicsik szeretteddel vagy ismerősöddel játszhatnak a kertben, vagy az új szobájukat vehetik birtokba egy kis babázás, autózás vagy társasjátékozás keretein belül.

A stresszmentes költözés nem csak rajtad múlik: azon is, hogy a költöztető cég, amelyet megbízol, mekkora terhet képes levenni a válladról.

Érdemes a legjobbat választani: hiszen a nyugodt szülő nyugodt gyermeket eredményez!

A Franko Költöztetés csapata segíthet probléma mentessé tenni a költözést!

A cég kizárólag költöztetésre specializálódott, így minden adott ahhoz, hogy tárgyaidat biztonságban tudd az utazás során:

modern, tiszta költöztetésre kialakított, nagy raktérfogatú, zárt, burkolt, filcezett felépítménnyel rendelkező tehergépkocsikkal rendelkeznek.

Akár kompletten, be- és kicsomagolással (szekrények, tárolók beltartalmának dobozolása), csomagolóanyagok biztosításával, bútorok szükségszerű szét- és összeszerelésével együtt végzik el a költöztetést.

Egy megbízható költöztető cég rengeteget segíthet:

leveszik a terhet a válladról és úgy segítsenek téged, ahogy a korábbi sikeres projektek és költöztetések során is tették azt.

Fogadd meg a tippjeinket és válassz professzionális költöztető céget.

Ez egy stressz- és hibamentes költözés receptje - a család minden tagja számára!

Kapcsolódó cikkek

Költözés kisgyermekkel - így teheted zökkenőmentessé

Költözés kisgyermekkel - így teheted zökkenőmentessé

A legtöbb szülő egyetért abban, hogy egy kisbaba születése hatalmas és semmihez sem hasonlítható kaland.