Bolondos mítoszok a terhességgel kapcsolatban

A terhességet nevezik még áldott állapotnak is. Sokan szeretik a kismama létet, azt már kevésbé, ha mindenféle őrültséggel riogatják őket. Mutatunk is néhány olyan mítoszt, amelyeknek valóban nincs semmi valóságalapja, csakis az emberek találták azokat ki, hogy az állapotos nőkre a frászt hozzák rá.
Bolondos mítoszok a terhességgel kapcsolatban

Az egyik ilyen mítosz, hogyha az anyuka beteg lesz, akkor a magzat is megbetegszik. Ez nem egészen van így, sőt a legtöbb esetben semmi valóságalapja nincs ennek a mítosznak. Az viszont igaz, hogy a leendő édesanyának meg kell gondolnia, hogy milyen gyógyszereket, természetes módszereket alkalmaz, hogy minél hamarabb meggyógyuljon.

Sokan gondolják azt, hogy a kismama hasának mérete és alakja alapján száz százalékosan ki lehet jelenteni, meg lehet mondani, hogy milyen nemű babát vár a kismama. Sokan úgy válik, hogy a hegyesedő pocakban csakis kisfiú fejlődhet, míg ha egy nőnek széles és hatalmas pocakja van, akkor a baba csakis kislány lehet. Egyetlen tudományos kutatás sem támasztotta ezt a mítoszt alá, így ez az állítás csakis mítosz maradhat.

Sok kismamát riogatnak azzal, hogy a macskától fertőzést az úgynevezett toxoplazmózist kaphatják el. Ezért sokan, amikor megtudják, hogy másállapotba kerültek, lepasszolják a macskát rokonoknak vagy rosszabb esetben megválnak tőle valamilyen módon. A kismamákra nem maga a cicus, hanem az alom lehet veszélyes, így annak takarítását mindenképpen másra kell bízni abban a bizonyos kilenc hónapban.

Az étcsokoládé egészséges. De csakis akkor, ha legalább 80-90 százalékos kakaó-tartalommal készítik. A kismamáknak is szabad, lehet csokoládét fogyasztani, sőt, a legújabb kutatások szerint, azok az anyukák, akik a terhességük alatt rendszeresen fogyasztanak csokoládét, sokkal vidámabb, mosolygósabb kisbabát hoznak a világra. Merthogy az étcsokoládé endorfin hormonokat szabadít fel a szervezetben. Tehát ez nem mítosz, mint ahogy sem, hogy nem mindegy, hogy a kismama milyen ételt fogyaszt a terhessége alatt.

Sokan még mindig abban a tévhitben élnek, hogy a terhesség alatt tilos mozogni. Ez egyáltalán nem igaz. Csak az nem mindegy, hogy milyen mozgásformáról van szó. Nyilván nem javasolt maratont futni, de a kismamatorna remek lehetőség a rendszeres mozgásra.

Kapcsolódó cikkek

Tippek válogatós gyerekhez

Tippek válogatós gyerekhez

A gyerekek egy része válogatós, de erre is sok megoldás létezik.

A szülői hatékonyság 4 előnye

A szülői hatékonyság 4 előnye

A szülői hatékonyság tanulható és fejleszthető.

Mit tehetünk, ha folyton sír a kisbaba?

Mit tehetünk, ha folyton sír a kisbaba?

Íme, néhány jó tanács a sok szülőt megterhelő helyzetben.