Ötletek kis gyerekszobába

Még abban az esetben is kialakíthatunk egy stílusos és funkcionális gyerekszobát, ha nem áll olyan sok hely a rendelkezésünkre. Mutatunk is néhány ötletet ezzel kapcsolatban!
Ötletek kis gyerekszobába

A kis helyiségekkel kapcsolatban léteznek olyan apró trükkök, amelyekkel a szoba, sokkal nagyobbnak és tágasabbnak tűnhet. Minél több természetes fény világítja meg a teret, az annál nagyobbnak fog tűnni. Tehát kis gyerekszoba esetében elengedhetetlen egy nagy ablak, ahol minden egyes nap árad a napfény a szobába. Egyébként sokkal barátságosabb is egy olyan szoba, amely világos, azaz sok természetes fény jut be a helyiségbe.

Ha kicsi a gyerekszoba, akkor a színekkel is játszhatunk. A semleges színek mindig jó választásnak bizonyulnak. Ugyanis a világos színek visszaverik a fényt és tágítják a teret, ellenben a sötét színektől még kisebbnek tűnik majd a szoba, nem beszélve arról, hogy komor hangulattal töltik fel a teret.

Ne csak a fal színe legyen világos vagy fehér, de törekedjünk a semleges mintákhoz is. Jó ötlet, ha a gyerekszoba bútorzatot fehér színben választjuk. A dekorációk terén se csábuljunk el, amikor megvásároljuk azokat. Részesítsük előnyben a világosabb, kellemes krém, bézs és pasztellszíneket.

A kis szoba berendezése nem egy bonyolult és nehéz feladat. A minimalista stílus is segít, hogy a szoba ne egy apró helyiséget jelentsen a gyermek számára. A minimalizmus azt jelenti, hogy csakis a legszükségesebb bútorokat, dekorációkat és kiegészítőket használjuk a gyerekszoba kialakítása során. A minimalista stílusban berendezett gyerekszoba nem csak világosan, hanem nyitottan is tartja a teret.

A kis gyerekszobában minél jobban ki kell használni a teret, ezzel ugyanis elkerülhetjük, hogy a szoba túlságosan zsúfolttá váljon, hiszen ezzel is „csökken” a szoba mérete. Használhatunk ágy alatti tárolókat, illetve fali polcokat, azaz használjunk ki minden lehetőséget, hogy a szoba mérete ne változzon. Ennek érdekében hanyagoljuk a nagy bútorokat is, mert ezektől is szűkülhet a tér.

Egy kis cselhez is folyamodhatunk. Szereljünk tükröket a falra. Ezzel a megoldással fokozhatjuk a tér méretét, illetve a tükrökről visszaverődő fény nagyobbnak is láttatja a teret, a helyiséget.

Amennyiben két gyereknek kell osztozni a kisméretű gyerekszobán, akkor jó ötlet az emeletes ágy is. Ha pedig egyedül alszik a gyerek a szobában, akkor remek megoldás a tárolóval ellátott ágy vásárlása, hiszen ezekben az ágy alatti tárolókban is sok minden belefér. Olyan dolgok, amelyek fontosak, de a gyerek nem használja azokat mindennap.

Kapcsolódó cikkek

A megfelelő szék kiválasztása gyermekünknek

A megfelelő szék kiválasztása gyermekünknek

A gyerekszék kiválasztása egy kis körültekintést igényel.

Mesebeli hangulat a babaszobában dekorációkkal és kiegészítőkkel

Mesebeli hangulat a babaszobában dekorációkkal és kiegészítőkkel

A babaszobában nagyon könnyen teremthetünk, akár mesebeli hangulatot is.

Játszószoba kialakítása egyszerű lépésekkel

Játszószoba kialakítása egyszerű lépésekkel

Sok gyerek szereti, ha egy szoba csakis az övé, és amely tele van érdekes és izgalmas játékokkal.