Puha és meleg kiegészítők a gyerekszobában

A gyerekek nagyon szeretik a puha és meleg játékokat, lakberendezési tárgyakat, bútorokat és dekorációs elemeket. Egyes puha, meleg kiegészítők nem csak színt visznek a gyerekszobába, de még a gyermek készségeinek és képességeinek fejlesztésében is aktívan részt vesznek. Mutatunk is néhány olyan dolgot, amelyek nem csak puhák, de még a gyermeki öröm megteremtésében is a segítségünkre lehetnek.
Puha és meleg kiegészítők a gyerekszobában

A puff, mint a gyerekszoba fókuszpontja

Ma már nem csak a nappaliba választhatunk kényelmes lábtartókat és ülőkéket, például puffokat, hanem a gyerekszobába is. Ezek a lakberendezési tárgyak különféle színekben, méretekben és kivitelben kaphatók, amelyek nagyszerű díszei és fókuszpontjai is lehetnek gyermekünk szobájának. A puha anyagból készült puffok rendkívül sok előnnyel bírnak. A gyerekek is nagyon kedvelik az egyszerű, letisztult vonalat képviselő, vagy az állatfigurákat megformázó ülőalkalmatosságokat, hiszen egy-egy ilyen puff, hihetetlenül könnyű, így könnyen mozgatható. A gyerek puffok nem okoznak balesetveszélyt és általában valamilyen hipoallergén anyagból készülnek. Egy színes puff nem csak rendkívül kényelmes, de nagyszerű dekorációs eleme is lehet a gyerek hálószobájának. Mindenképpen a gyermek méretével kompatibilis ülőalkalmatosságot válasszunk, hogy a gyermek könnyedén és egyszerűen tudja mozgatni és komfortosan érezze magát azon.

A ragyogó színű és mintázatú, meleg szőnyegen jólesik a játék

A gyerekek idejük jelentős részét töltik a szőnyegen ülve, hasalva. Akár a nappaliban terítünk le egy bársonyosan puha, bolyhos szőnyeget, akár a gyerekszoba padlóját kívánjuk szőnyeggel melegíteni, a gyerek élvezni fog rajta minden egyes percet. A gyerekszőnyegek nagyfokú kényelmet biztosítanak a gyerekek számára, nem mellesleg egy színes, érdekes mintázatú, mesefigurás szőnyeg, még a gyermek érdeklődését is felkelti és a fantáziáját, egyéb készségeit is fejleszti. A gyerekszoba szőnyegek sokféle stílusban és színben kaphatók. A kínálatban kisfiúknak, kislányoknak való szőnyeget is találhatunk, de a palettán éppúgy fellelhetők a semleges szőnyegek is, amelyek kellő védelmet biztosítanak a gyermekink számára, ha a szőnyegen ülve vagy fekve szeretnének mesét nézni, vagy játszani.

A gyerekágynak kulcsszerepe van a jó alvásban

A gyerekek szeretik, ha napi rutin szerint élhetik az életüket. Szükségük is van ilyen fajta keretekre, hiszen ez biztonságot nyújt számukra. A pihentető alvás azonban csakis egy kényelmes ágyban valósulhat meg. A puha, kényelmes és meleg ágy, a gyermek testi, szellemi és lelki egészségét is szolgálja. Nem csak élvezet egy ilyen ágyban aludni, de még a gyermek, tanulmányi teljesítménye is megnövekedhet és a hangulata is fokozódhat, ha éjszakánként zavartalanul aludhat. A kisebb gyermekek éjszakai élményeit pedig tovább fokozhatja egy puha plüss figura, amelyet a gyermek magához szoríthat, és akire a legjobb pajtásaként gondolhat.

A gyerekek és a puha játékok

A csecsemőknek minden esetben puha játékokat vásárolunk, hogy csökkentsük az esetleges balesetveszély kialakulását. A kisebb gyermekek is ragaszkodnak a szívükhöz nőtt puha plüssökhöz. Nem csak a kedvenc játéka lehet egy kisebb plüssmaci vagy egy nagyobb plüssjáték, hiszen ezek a játékok a gyermeki fejlődést is elősegítik. A plüss figurákkal való szerepjáték segítségével új készségeket sajátíthatnak el, kényelmesen és biztonságban érezhetik magukat az ilyen játékokkal és még a bennük kialakuló szorongás és feszültség is csökken. Nem mellesleg, ezek a plüss figurák még a gyerekszoba remek dekorációs eszközei is lehetnek.

Kapcsolódó cikkek

Tippek az ékszerek otthoni biztonságban tartásához

Tippek az ékszerek otthoni biztonságban tartásához

Amellett, hogy az ékszereket a gyerekektől távol kell tartania, biztonságos helyen is érdemes tárolnia őket.

Semleges, naturális babaszoba kialakítása – bézs, barna, fehér

Semleges, naturális babaszoba kialakítása – bézs, barna, fehér

A semleges babaszoba, a minimalista jegyeket hordozza magán.

Hogyan szerezzünk örömet gyermekeinknek?

Hogyan szerezzünk örömet gyermekeinknek?

Ha szülők vagyunk, az egyik legfontosabb dolog, hogy érzelmileg is támogassuk a gyerekeinket.